Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avveckling av datakällan Banverket Övergripande Extern under vår/sommar 2019

För att bland annat öka IT-säkerheten kommer Banverket Övergripande Extern att avvecklas under 2019.

För att öka IT-säkerheten och för att få en mer tydlig hantering av järnvägstekniska dokument så avvecklas datakällan och ersätts av nya. Hanteringen av inloggning och åtkomst kommer att hanteras via Arthur-systemet. Berörda befintliga användare i datakällan kommer få mer information kring behörigheter.

  1. Kopplingsscheman har redan flyttats till den interna datakällan Förvaltning Järnväg och det krävs numer att man har en inloggning i Trafikverket för att få åtkomst.

  2. Standarddokument flyttas till en ny egen intern datakälla som heter Standarddokumentation och visningsfilerna (pdf) speglas ut till en ny extern datakälla (Standarddokumentation) som ger åtkomst utan inloggning via ProjectWise Browser. https://pwwebb.trafikverket.se/PWBrowser  

  3. Pågående projekt som ligger i Banverket Övergripande Extern flyttas över till andra datakällor. Separat information skickas till berörda om detta.

  4. För ERTMS tas en egen lösning fram efter sommaren.

  5. Resterande dokument flyttas till en ny intern datakälla Arkiv Järnvägsdokument och får bara läsbehörigheter. Nås via ProjectWise Browser. https://pwwebb.trafikverket.se/PWBrowser  

Sprid gärna denna information vidare!

Vid frågor kontakta användarstöd IT, 010-25 10 10.