Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågprator

Tågprator är Trafikverkets app som vänder sig till synskadade före och under tågresan. Det är en app som visar aktuella tågtrafiklägen i Sverige.

Funktionaliteten i Tågprator motsvarar i stor utsträckning den som också återfinns i de stationära Pratorer som finns utplacerade på många tågstationer.

Tågprator är framtagen med synskadade som särskild målgrupp, men den kan även vara till nytta för andra personer som av olika anledningar vill kunna söka fram trafikinformation om tåg, och få den uppläst.

Appen finns inte för Android. Trafikverket beslutade 2015 att iOS-appen ska finnas i tre år, till och med 2018 för att förstärka tågtrafikinformation i första hand för målgruppen synskadade. Appen vidareutvecklas inte för närvarande.

Det här kan du använda appen till:

Bilden föreställer en app där man kan fylla i tågnummer och välja datum. Det finns en lila knapp för att sedan söka efter avgångar och ankomster.
 
  • söka och hitta alla avgångar och ankomster i Sverige samma eller nästkommande dag
  • få information om vilket spår tåget går ifrån och anländer till samt ändrade spårnummer
  • få information om förseningar och ändrad avgångstid
  • få information om inställda tåg och ersättningsbuss
  • få veta tid till avstigning ombord på tåget
  • spara en bevakning på en framsökta resa för att enklare komma åt den under resan

Du behöver:
För att installera appen behöver du minst en iPhone 5 med iOS 8.1 eller senare.

Lämna synpunkter på Tågprator, se fliken Kontakta oss högre upp på sidan.