Logga in
Logga in

E45/väg 70 genom Mora Byggstart delsträcka 2

Arbetet med delsträcka 1 är inne i sitt slutskede, det som återstår är diverse småarbeten som inte påverkar trafiken. Samtidigt påbörjar vi äntligen arbetet med delsträcka 2.

Nu är det dags att påbörja arbetet med delsträcka 2 mellan Vasagatan/Älvgatan till E45/Fridhemsgatan. Den här veckan bygger vi en tillfällig väg vid Älvgatan som ska användas när vi behöver leda om trafiken. Trafiken kommer inte att påverkas av detta utan går förbi arbetsområdet.

Inom några veckor kommer vi att stänga av Vasagatan/Strandgatan mellan korsningen Älvgatan/Vasagatan till korsningen Strandgatan/Kaplansgatan. Sträckan kommer sedan att vara avstängd cirka 6 månader. Trafiken leds om via Älvgatan och Badstugatan. Gång- och cykeltrafiken påverkas också när vi stänger av sträckan och kommer även den att ledas om. Mer information om avstängningen kommer i samband med att vi stänger av Vasagatan/Strandgatan.

Vad bygger vi?

Under tiden vi stänger av kommer vi att bygga ut den befintliga cirkulationsplatsen vid Stranden, utföra VA-arbeten och bygga ny gång- och cykelport vid Stranden.

Var uppmärksam på tillfälliga hänvisningsskyltar och visa hänsyn till de som arbetar på vägen samt till dina medtrafikanter.