Logga in
Logga in

E45/väg 70 genom Mora Välbesökt öppet hus i Mora

Trots regntunga moln blev öppet hus i onsdags både välbesökt och lyckat. Drygt 100 Morabor hade sökt sig till resecentrum för att lyssna på intervjuer, ställa frågor, tävla och fika.

Öppet hus startade på scenen vid resecentrum där Trafikverkets projektledare Britta Brömses, Mora kommuns mark- och exploateringsingenjör Madelene Ohls samt konstnären Britta Nilsson berättade om projektet, vad vi gjort så här långt, vad som händer framöver samt tanken och tekniken bakom konstverket i gång- och cykeltunneln.

Frågestunden på scenen direktsändes via Mora kommuns webbTV, där den även går att se i efterhand www.morakommun.se/webbtv. 

När frågestunden på scenen var över bjöds det på fika och mingel med möjlighet att ställa frågor direkt till Trafikverket och Mora kommuns representanter på plats. Under de två timmar som öppet hus pågick var det drygt 100 besökare som tog chansen att lyfta sina funderingar och frågor och det kändes verkligen att projektet är något som berör. 

Vinnare i tävlingen

Det var många som deltog i tävlingen och svarade på frågan vi ställde om den nya gång- och cykelporten. Frågan löd; Hur många timmar tog det att gjuta gång- och cykelporten? Det rätta svaret; Det tog 14 timmar att göra själva gjutningen utan för- och efterarbeten. 
Trafikverket kontaktar de tre vinnarna inom kort.