Logga in
Logga in

Varbergstunneln Bidra med dina reseminnen och inspirera till ett konstverk

Konstnärstrion letar reseminnen bland varbergare och resenärer. Dela med dig av dina minnen via formuläret på Instagram eller Facebook så är du med och bidrar till konst under byggtid i centrala Varberg.

Den konstnärstrio som ska gestalta den tillfälliga konsten på byggplanket på Västra Vallgatan startar sitt arbete med att samla in reseminnen för att få underlag till sitt kommande konstverk.

Själva arbetet på planket kommer igång först efter sommaren.

– Vi vill ha draghjälp från både varbergarna och resenärer till staden med att dela med sig av sina reseminnen till vår kommande gestaltning på byggplanket. Skriv gärna i formuläret som finns på Facebook eller Instagram under namnet Spekulationszon, säger konstnärstrion Johannes Heldén, Frans Magnusson och Jonas Runberger.

Den idéskiss som vann uppdraget om tillfällig konst på Västra Vallgatan tidigare i vår går ut på att skapa en temporär zon för spekulation om tid och rum. Minnen och berättelser ska samlas in och sedan vävas in i skapandet av nya "utsikter" i form av tredimensionella tittskåp.

Fakta:

  • Projektet Konst under byggtid genomförs i samverkan mellan Trafikverket och Varbergs kommun med syfte att skapa en god upplevelse av området i anslutning till där tunnel och dubbelspår byggs.
  • Uppdraget längs Västra Vallgatan är en av tre tillfälliga konstnärliga gestaltningar som uppförs i området kring tunnelbygget åren 2021–2023. (Fokus i årets projekt är interaktiv och undersökande konst.)
  • Dela med dig av dina reseminnen via formuläret på Instagram – sök på @spekultationszon (Frans Magnusson). Eller på Facebook, Spekulationszon Konstgalleri. Här når du formuläret via fliken Kontakta oss.