Logga in
Logga in

Väg 631, Vrena, ny bro över järnvägen Bron över järnvägen i Vrena öppnar 6 november

Den nya bron över järnvägen är klar och måndagen den 6 november, cirka klockan 10, öppnas bron för trafik. Vi vill tacka alla för ert tålamod medan bygget har pågått.

Vrena står nu rustad med en ny säker bro som tryggar den långsiktiga tillgängligheten i samhället, så att man tryggt kan köra över järnvägen och ta sig till allt från jobbet och bostaden till affärer och skola.

Den nya bron förväntas leva i 120 år och förbättrar även för näringslivet genom att den tillåter tyngre laster upp till 74 ton (BK4).

– Vi har ersatt den gamla bron med en ny trafiksäker bro och framkomligheten över järnvägen är nu säkrad under 120 år, säger Magnus Persson, projektledare på Trafikverket.

Väg 631 är viktig för boende i Vrena eftersom den förbinder orten med de närmaste större tätorterna Nyköping och Katrineholm. Bron över järnvägen i Vrena är en del av den vägen.

Bron öppnas nu för trafik och är mycket viktig för samhället. Mindre efterarbeten återstår.

– Vi vill tacka alla för ert tålamod medan bygget har pågått, säger Magnus Persson.

Återstående arbeten

Att vi kan öppna bron nu redan den 6 november är tack vare ett mycket bra samarbete med vår entreprenör. Bron är inspekterad och säker att köra på men det återstår mindre arbeten vid bron samt att ta bort gångpassagen och räddningstjänstens överfart. Båda passagerna kommer stängas i samband med att bron öppnas.

Vi planerar att ta bort gångpassagen och räddningstjänstens överfart under slutet av vecka 47. Då kommer vi arbeta under dagtid tre dagar från fredagen den 24 november till söndagen den 26 november.