Logga in
Logga in

Stockholm Norra Tynningö brygga, ombyggnad

Norra Tynningö brygga ska byggas om. Det gör vi för att förbättra bryggans bärighet och öka säkerheten. Arbetet beräknas pågå från oktober 2022 till juni 2023. Bryggan kommer att vara avstängd för trafik under arbetet.

Vad?

Ombyggnation av Norra Tynningö båtbrygga.

Varför?

Bryggan byggs om för att förbättra bryggans bärighet och funktion samt öka säkerheten.

Nuläge

Ombyggnadsarbetet pågår och bryggan är avstängd.

Om projektet

Vi bygger om Norra Tynningö brygga med start i oktober 2022.  Båtbryggan ligger på norra delen av Tynningö i Vaxholms kommun. När vi inspekterat bryggan har vi kunnat konstatera  att den har brister som behöver åtgärdas. För att säkerställa att bryggan fungerar som den ska och är säker för de som nyttjar den genomför vi nu en ombyggnation.

Arbetet är omfattande och vi kommer att stänga av bryggan under byggtiden. För att det ska påverka er som reser till och från bryggan har vi förlagt arbetet under lågsäsongen, från oktober 2022 fram till juni 2023.

Hur påverkas du?

Under arbetet kommer Norra Tynningö brygga att vara avstängd för trafik. Du som reser med  Waxholmsbolaget och SL hänvisas till andra resvägar under byggperioden. Mer information om hur du kan planera din resa hittar du på Waxholmsbolaget och SLs respektive hemsida.

Läs mer på Waxholmsbolagets hemsida (extern webbplats)

Läs mer på SLs hemsida (extern webbplats)

Tidsplan

Ombyggnadsarbetet väntas starta. Bryggan stängs av för trafik.

Ombyggnationen förväntas vara klar och bryggan kan användas för trafik igen.

Informationen nedan visas enbart inom Trafikverkets nätverk

Innehållsansvarig
Dragana Mimovic
Kommunikatör
Elin Sarfati