Logga in
Logga in

Väg 222, den nya Skurubron Nu syns Nackas nya bro!

31 januari - Nya Skurubron har växt ur sin montagehall. Under förra veckan lanserade eller sköt vi ut bron 25 meter ur montagehallen, där de första brodelarna har byggts ihop under hösten och vintern.

I början av hösten stod montagehallen klar och här inne har bron växt fram. Under fyra månader har det monterats och svetsats. Hallen är stor och rymmer mycket därför har bron inte synts till, men vid den senaste lanseringen i förra veckan fick den första färdiga delen av bron inte längre plats i hallen.  

Än så länge har bron mörkröd grundfärg. Men så småningom kommer den att målas i sin ljusgrå färg. Just nu byggs ställningar under bron som sen ska lyftas upp på bron för kunna göra målningsarbetena.

Nästa lansering - alltså när bron har förlängts med en till brodel och ska skjuts ut ytterligare en bit ur hallen - beräknas ske om en månad. Vid kommande lanseringar begränsas båttrafiken i sundet.

Längst fram på bron har vi monterat en vit så kallad lanseringsnos.

Du som kör - håll fokus på vägen 
Visst blir man nyfiken att se nya bron på nära håll när man passerar på den gamla Skurbron? För passagerare går det ju bra. Men till dig som kör - behåll ditt fokus på vägen och trafiken. Trafiksäkerheten går före nyfikenheten. Istället kan du se bilder av nya bron här på webben. Tack! 

Foto: Trafikverket