Logga in
Logga in

Väg 222, den nya Skurubron Nya bron har nått över Skurusundet

I förra veckan sköt vi ut ytterligare en del av bron från montagehallen och därmed nådde bron över den första bropelaren på Björknässidan – en milstolpe i projektet. Det innebär att åtta av elva broetapper är lanserade.

– Som vi tidigare berättat är bygget av nya bron är försenat. Men projektet jobbar på och nu är vi glada att kunna meddela att innan midsommar nådde bron över till Björknässidan på Skursundets östra sida, säger Åse Wallin, projektledare på Trafikverket.

I sommar fortsätter svetsarbetet i montagehallen där de sista delarna av bron fogas samman till de tre sista lanseringarna, det vill säga när brons skjuts ut ur montagehallen när den har förlängts med ytterligare en brosekvens. Bron beräknas nå landfästet på Björknässidan i början av hösten.

Under sommaren fortsätter vi också att blästra och sedan måla bron i sin ljusgrå färg. Blästra är ett grundarbete för att rostskydd och färg ska fästa ordentligt. Arbetet sker inne i målningstältet. Vi gör även en del större stålarbeten vid landfästet på Björknässidan. Stålet lägger grunden till brodäcket på brons landfäste.