Logga in
Logga in

E4 Förbifart Stockholm Kollektivtrafikkörfält införs längs en del av sträckan från 18 januari

Från den 18 januari reserveras ett körfält i vardera riktningen för kollektivtrafiken i förmiddags- respektive eftermiddagsrusningen. Förändringen gäller mellan Tappströmsrondellen och strax innan Lindö tunnel.

I november öppnade den första fyrfiliga sträckan av Ekerövägen mellan Tappströmsrondellen och strax innan Lindö tunnel. Fram till nu har alla körfält varit öppna för alla trafikslag. 

Kollektivtrafikkörfält från och med 18 januari

Längs den här sträckan av Ekerövägen införs kollektivtrafikkörfältet från och med den 18 januari. Det innebär att ett körfält i vardera riktningen är reserverat för kollektivtrafik vissa tider av dygnet. För sträckan i riktning mot Stockholm/Bromma innebär detta att körfältet är reserverat vardagar mellan klockan 06-09 och för sträckan i riktning mot Ekerö innebär detta att körfältet är reserverat för kollektivtrafik vardagar mellan klockan 15-18.

Syftet med kollektivtrafikkörfältet är att underlätta för kollektivtrafiken i så stor utsträckning som möjligt så att det kollektiva resandet går smidigare och fler resenärer kan välja det färdmedlet.