Logga in
Logga in

Vi gräver i gatan och spränger för att bygga nya vägar

Vi arbetar intensivt nere i våra tunnlar och därför syns bara vissa delar ovan jord. Men några moment kommer du som bor eller rör dig i området mellan Botkyrka och Bredäng att märka av.

Trafikverkets arbeten nära dig


Arbetet med E4 Förbifart Stockholm fortsätter längs sträckan mellan Bredängs trafikplats och Vårby backe även denna vår och i sommar. Trafikverket utför också andra arbeten på väg i området, till exempel i Botkyrka. Vissa av våra arbeten kommer påverka trafiken och dig som bor i närområdet.

På några platser börjar vi bli klara – det du ser är bara en bråkdel av E4 Förbifart Stockholm. Vi bygger E4 Förbifart Stockholm i flera delar, på olika platser, samtidigt. På några platser avtar nu det intensiva byggarbetet och vi går in i nästa fas. Här kan du läsa mer om vad som blir nästa fas.

Det här händer mellan Bredäng- och Kungens kurva trafikplats

I södergående riktning har vi stängt av ett körfält längst till höger redan efter Bredängs trafikplats. Avstängningen gäller fram till sommaren 2023.

  • Sprängningsarbeten längs sträckan
  • Antal körfält är tre redan från Bredängs trafikplats
  • Påfarten från Bredängs trafikplats är kortare

Se upp, risk för kö, sakta ner!

Anledningen till varför vi stängt av körfältet är för att vi behöver ytan för att arbetar vidare med betongtunnlarna i båda ramperna. Betongarbeten beräknas vara klara i sommar. När bygget är klart kommer på- och avfarterna till E4 Förbifart Stockholm ligga strax söder om Bredängs trafikplats i höjd med Smista och Storsätragränd. Påfarten till höger i bild leder norr ut till E20 mot Stockholm. Till vänster i bild byggs avfarten från E20 till E4 Förbifart Stockholm, med nästa trafikplats Lovön.

Vi stänger när vi spränger

När vi spränger kommer väg E4/E20 samt gång- och cykelbron stängas av under cirka 10 minuter

Bild: Väg E4/E20 mellan Bredäng och Kungens kurva. Mars 2022.

Det här händer i Sätra/Skärholmen

Trafiken påverkas när vi gräver i gatan
Efter sommaren kommer vi börja att gräva ner rör i gatan på Skärholmsvägen i korsningen Björksätravägen. Körfält behöver flyttas - två körfält blir ett i vardera riktningen. 

Även gång- och cykelvägen mellan Skärholmens  Centrum och Sätra kommer att  påverkas.

Arbetet kommer att pågå fram till 2023.

Det här händer i Vårby backe 


Lindvreten Södra får ny anslutning

Påfartsrampen från Lindvreten Södra får en ny anslutning och blir längre. Under tiden arbetet pågår flyttas trafiken till tillfällig väg förbi arbetsplatsen.

Det här händer i Botkyrka

Reparation av bron över Smistavägen

Bron över Smistavägen vid trafikplats Kungens kurva repareras i sommar. Avfarten stängs av och trafiken leds om.

Reparation vid trafikplats Fittja

Även bron som leder Botkyrkaleden över E4/E20 vid trafikplats Fittja kommer att repareras. Delar av körfält kommer vara avstängda då arbetet utförs.

Bild: Väg E4/E20 mellan Kungens kurva och Vårby. Mars 2022.