Logga in
Logga in

Arbetet just nu i E4, passage för Tvärbanan till Helenelund

Det här arbetar vi med just nu, och så här långt har vi kommit i januari 2022. Här är en sammanfattning av framdriften och vad som pågår i projektet just nu.

Vi bygger en ny passage under E4 i Sollentuna kommun. Vi gör det för att Tvärbanans nya Kistagren ska kunna nå sin slutstation i Helenelund.

Arbetet i februari 2022

Just nu jobbar vi med formen till den tillfälliga bron som kommer användas för den tillfälliga E4 och möjliggöra att gående och cyklister och bussar kan fortsätta passera mellan Kista och Helenelund. Det som syns mest på platsen är arbeten med brostöd, armering, ledningar samt markarbeten.

Från befintlig E4 har vi också byggt en avfart i höjd med trafikplats Silverdal in till etableringsområdet och vi har även byggt avfarter från E4 in till arbetsområdet vid Kistamässan för att byggtrafiken ska kunna ansluta smidigare.

Tidigare har vi arbetat med trädavverkning och även schakt- och pålningsarbeten för tillfälliga brons brostöd. Håll koll på hemsidan för att få den senaste informationen.

Bakgrund

SL bygger Tvärbanans Kistagren från Norra Ulvsunda till Bromma flygplats, Kista och vidare till Helenelund.

Mellan Kista och Helenelund finns idag en passage under E4 för bussar, gående och cyklister. Men den är för smal och för låg för Tvärbanan. Trafikverket bygger därför en ny passage som är tillräckligt bred och hög. Passagen kommer också att ha plats för bussar, gående och cyklister.