Logga in
Logga in

Maland- och Tunadalsspåret Uppdaterade tider för sprängarbeten

Från och med måndagen den 24 januari kommer vi att göra förändringar i tidsfönstren för sprängarbetena i Maland. Eftersom det är mer dagsljus hinner vi skjuta fler salvor per dag.

I slutet av förra året gjorde vi vad vi tror var de sista sprängningarna i det västra området, mellan Maland och Raketvägen. Det kan bli aktuellt med kompletterande sprängningar där, men då handlar det om små salvor. 

Sedan vi kom tillbaka efter en kortare jul- och nyårsledighet har vi främst sprängt på två platser i de östra delarna av arbetsområdet. Troligtvis kommer du som bor i närheten av arbetsområdet att märka av sprängningarna i mindre omfattning nu eftersom de östra platserna ligger längre från de flesta av er närboende.

Nya sprängtider

Från och med måndagen den 24 januari 2022 och tillsvidare kommer vi att utföra sprängarbeten enligt följande: 

  • Måndagar, tisdagar och onsdagar: klockan 10.00, 14.00 och 15.30.
  • Torsdagar: klockan 10.00 och 12.30.
  • Fredagar: vanligtvis inga sprängarbeten.

Tiderna är ungefärliga och kan variera mellan 30 minuter före utsatt tid och 30 minuter efter utsatt tid. Som vanligt kommer vi att skicka ett meddelande till dig som anmält dig till vår sms-tjänst en timme före sprängning. 

Vi ber om ursäkt för de störningar som arbetena i ditt närområde innebär.

Så anmäler du dig till sms-tjänsten

Skicka ett sms med ordet Maland till telefonnummer 711 40. Du får då ett sms med ett ungefärligt klockslag cirka en timme före planerad sprängning.

Om du vill avanmäla dig från tjänsten skickar du orden Maland stopp till telefonnummer 711 40.

Kontakt

Håkan Åberg

Projektledare

Telefon: +46 10-123 73 88

Mats Svensson

Projekteringsledare

Telefon: +46 10-123 89 04