Logga in
Logga in

Väg 86, Silje-Kovland & förbi Kovland Trafikstörningar i Kovland att vänta

Under 2022 kommer vi att intensifiera arbetet med väg 86 förbi Kovland. Det kommer att påverka dig som rör dig i området med bil, på cykel och till fots. Räkna med störningar under större delen av året.

Vi arbetar just nu tillsammans med vår entreprenör NVBS med att planera de kommande arbetena. Därför vet vi ännu inte i detalj när vi ska genomföra de olika arbetsmomentena och hur det kommer att påverka dig som bor och verkar i Kovland med omnejd.

Räkna under de mest intensiva arbetena med att din resa kan ta längre tid än vanligt. Vi vill också göra dig uppmärksam på att det från en dag till en annan kan bli förändringar i trafikmiljön – var därför uppmärksam på trafikmärken och andra skyltar.

Grov tidsplan

Här kan du läsa mer om de planerade arbetena. Observera att tidsplanen är preliminär. Så fort vi har fler detaljer hittar du informationen på vår webbplats.

  • April, maj och juni: Vi ska gjuta den nya bron över Sättnaån. Vi ska också bygga den nya pendlarparkeringen i korsningen mellan väg 86 och väg 320. Vi kommer att schakta, fylla och belägga. Räkna med ökad byggtrafik.
  • Juni och juli: Vi ska byta ut vägtrummorna på väg 320, vilket är det mest intensiva och trafikstörande arbetet under arbetet med väg 86 förbi Kovland. Exakt hur vi kommer att leda om trafiken förbi arbetsområdet är i nuläget oklart. Räkna med sänkt hastighet och begränsad framkomlighet.
  • Augusti: Vi ska färdigställa bron över Sättnaån. Vi ska bland annat montera belysning och broräcken. Samtidigt försätter ombyggnationerna på väg 86 och väg 320

Kontakt

Annica Boström

Telefon: +46 10-123 08 32