Logga in
Logga in

Västeraspby - Långsele, spår- och kontaktledningsbyte Då går spårläggningståget genom Sollefteå

Det 350 meter långa spårläggningståget beräknas nå centrala Sollefteå och Storgatan fredag den 26 augusti. Järnvägsövergångar kommer stängas tillfälligt under spårbytet, håll koll på skyltar och välj en annan väg.

- Spårläggningståget rullar på bra mot Långsele. Vi lägger upp till två kilometer spår per dag och räknar med att tåget kommer in i centrala Sollefteå på fredag den 26 augusti, berättar Trafikverkets projektledare Per Lindmark och fortsätter.

- Det kan bli besvärligt att passera järnvägen på de vägar i centrum som korsar järnvägen. Vi behöver stänga dessa järnvägsövergångar under spårbytet. Vi stänger inte alla samtidigt men har du möjlighet så välj i första hand en planskild väg, där väg och järnväg inte korsar varandra i samma plan, för att underlätta din resa, uppmanar Per.

Vi beräknar ha passerat centrala Sollefteå på söndag den 28 augusti. Skyltar med tider för avstängning sätts upp vid järnvägsövergången innan avstängning.

Berörda järnvägsövergångar

Järnvägsövergång vid Storgatan i Sollefteå

Järnvägsövergångar stängs tillfälligt när spårläggningståget passerar. Håll koll på skyltar vid järnvägsövergången med tider för avstängning. Välj en annan väg under tiden spårläggning pågår.

Vi beräknar att spårläggningståget når:

  • Övergårdsgatan på fredag den 26 augusti
  • Storgatans järnvägsövergång och Västra kyrkvägen på lördag den 27 augusti
  • Bangatan (Billstavägen) på söndag den 28 augusti

Vi beräknar att järnvägsövergången är stängd klockan 7-19 men öppnar så snart som möjligt. 

I Kläpp (Lökom) genomförs efterarbeten där bland annat ballasten (krossad sten) ska renas. Det innebär att järnvägsövergången i Kläpp behöver stängas under tiden arbetet pågår.

Järnvägsövergången i Kläpp (Lökom) väg 786 beräknas vara stängd:

Lördag - onsdag, den 27-31 augusti, klockan 8-19

 

Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar arbetet innebär för dig. 

- Följ gärna spårläggningståget på håll, det är imponerande att se det byta ut gammal räl och träslipers mot ny räl och betongslipers för att sen se de efterföljande spårarbetena. För din och våra banarbetares säkerhet, vänligen respektera att järnvägen är förbjuden för allmänhet att vistas på. Det är ett arbetsområde med höga säkerhetskrav på dem som jobbar i spåret. Tack för att du visar hänsyn!

Kontakt

Per Lindmark

Telefon: +46 10-123 74 01