Logga in
Logga in

E20, mötesfri väg Västra Götaland Omledning av södergående E20 söder om Vara

Tisdag den 1 mars kommer södergående E20-trafik mellan Vara och Vårgårda att ledas om via Herrljunga – räkna med längre restid på cirka 10-15 minuter.

Den södergående trafiken på E20 mellan Vara och Vårgårda påverkas under hela dygnet tisdagen 1 mars av asfalteringsarbeten. Omledningen av trafiken görs för att undvika köbildning. Norrgående trafik påverkas bara stundtals av byggtrafik.

Södergående trafik leds om via Herrljunga

Södergående trafik kommer ledas om via Herrljunga, vilket innebär 10-15 minuter längre restid. Den södergående trafiken leds om från Trafikplats Vara via Varavägen och Vedumsvägen till Herrljunga och sedan via väg 181 tillbaka till E20 norr om Vårgårda. Omledningen gäller från natten mot tisdag, klockan 00:00 tisdag den 1 mars till midnatt mot onsdag 2 mars.

Trafikanter från anslutande vägar mellan Vara och Vårgårda som ska köra söderut får använda E20 som vanligt och hanteras av flaggvakter.

Var uppmärksam på avstängningar och flaggvakter, anpassa hastigheten och visa hänsyn till de som arbetar på och nära vägen.

Kontakt

Har du frågor om innehållet på sidan? Vi kan svara måndag–fredag klockan 8.00–16.00. För trafikinformation och akuta fel som kräver omedelbar åtgärd, har vi öppet dygnet runt.

Marcus Kilmo

Projektledare

Telefon: +46 10-123 07 25