Logga in
Logga in

Sommarens arbeten

I sommar stänger vi av tågtrafiken på sträckan Hallsberg–Degerön från 10 juli till och med 14 augusti. Under den tiden pågår byggarbeten vid järnvägen längs sträckorna Dunsjö–Jakobshyttan och Jakobshyttan–Degerön.

På de södra sträckorna av Hallsberg–Degerön bygger vi den nya järnvägen nära det befintliga spåret. Vissa arbeten kan vi inte genomföra när trafiken är igång.

Vi stänger därför av tågtrafiken på hela sträckan och leder om järnvägstrafiken från 10 juli till och med 14 augusti (vecka 28 till och med 32). Under den tiden pågår arbeten på sträckorna Dunsjö–Jakobshyttan och Jakobshyttan–Degerön. 

Arbeten på sträckan Dunsjö–Jakobshyttan 

Här bygger vi en 260 meter lång tunnel. Den är färdigsprängd, och under sommarstoppet påbörjar vi den platsgjutna betongliningen, som blir tunnelns väggskikt. Arbetet med tunneln kommer sedan att pågå till februari nästa år.

Plankorsningen vid Skirsjövägen i Mariedamm kommer att vara avstängd under sommarstoppet. Då kommer vi att arbeta i Mariedamm med förberedelser inför det nya dubbelspåret. Vi river det befintliga spåret, byter trummor, schaktar, spränger, fyller och bygger ett nytt spår.  Arbetena kommer att pågå dygnet runt. 

Vår entreprenör är Infrakraft.

Under sommaren kommer vi också börja bygga bullerskyddsskärmen intill järnvägen i Mariedamm. Arbetet med att bullerskydda husfasader kommer att vara klara till 30 juni, som planerat.  

Läs mer om Dubbelspår Dunsjö–Jakobshyttan

Arbeten på sträckan Jakobshyttan–Degerön

Under sommarstoppet kommer vi bland annat arbeta med grundläggning av broar och att bygga broportalerna vid Anderstorp och Godegård. Då kommer vi att slå i spont i marken, och du som är i närheten kan höra ett bankande ljud. Vi anlägger även rörbroar för vattendrag under järnvägen mellan Godegård och Degerön.  

Vår entreprenör här är Peab.

Läs mer om Dubbelspår Jakobshyttan–Degerön

Kontakt

Hans Eriksson

Projektledare Dunsjö–Jakobshyttan

Telefon: 010-123 86 42

Nicklas Rask

Projektledare Jakobshyttan–Degerön

Telefon: 070-309 36 07