Logga in
Logga in

Ostlänken, en ny dubbelspårig järnväg Tyck till om var Ostlänken ska gå genom Linköping

Nu presenterar Trafikverket mer information om konsekvenserna för de sju korridorer som utreds genom Linköping. Inför beslut under våren vill Trafikverket ha in synpunkter och bjuder därför in till samråd.

I höstas presenterade Trafikverket förslag på sju korridorer där Ostlänken kan gå genom Linköping. Nu tar Trafikverket ytterligare ett steg i lokaliseringsutredningen och kan presentera mer information om hur förslagen påverkar till exempel kostnader, restider och natur- kultur och boendemiljö.

Trafikverket välkomnar synpunkter inför beslut

Nu bjuder Trafikverket in till samråd för att få synpunkter på de föreslagna korridorerna. Samrådet pågår 3-27 februari. Under våren planerar vi att ta beslut om var vi ska bygga Ostlänken genom Linköping. Alla synpunkter är viktiga för att vi ska få kunskap om faktorer att ta hänsyn till i vårt fortsatta arbete.

Trafikverket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning av covid-19. Därför genomförs detta samråd digitalt. Vid frågor och synpunkter är det möjligt att kontakta Trafikverket via telefon, e-post och trafikverket.se.