Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vega pendeltågsstation

Måndagen den 1 april öppnade Vega pendeltågstation för trafik. En ny station i den nya stadsdelen Vega med 10 000 invånare i Haninge kommun där kollektivtrafiken är igång när de flyttar in.

Bättre miljö och ökad trafiksäkerhet

Samhällsnyttan av en ny pendeltågsstation är stor. En ny station underlättar pendling till och från arbetsplatser och bilresorna beräknas minska med 800 resor per dag, en vinst för miljön.

Det trafiksystem som redan finns i form av järnväg, motorväg och det lokala vägnätet har nu förbättrats vilket bidrar till regional utveckling utan att miljön försämras.

I första hand är det de redan existerande kapacitetsproblemen på väg 73 och Nynäsvägen som har åtgärdats (trafikplatserna Vega och Handen). Problem som hade förvärrats av kommande trafikökning.

Trafiksäkerheten och framkomligheten för trafikanterna har nu förbättrats. Genom minskad vägtrafik, nya gång- och cykelvägar och planskilda korsningar där tåg, bil eller cykel inte möts, blir trafikmiljön säkrare. Läs mer under fliken "Fördjupning" nedan.

Information om Vega pendeltågsstation

Se SVT Stockholm om nya Vega station här 

Bilder från bygget hittar du här

Under fliken dokument kan du hitta information om projektet.