Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vislanda–Ballingslöv, spårbyte

Trafikverket har bytt ut spåret mellan Vislanda och Ballingslöv för att öka driftsäkerheten och minska underhållsbehovet.

I vår har vi bytt spåret mellan Vislanda och Ballingslöv (Mosselund), en sträcka på cirka 70 kilometer. Spåret byttes för att öka driftsäkerheten och minska underhållsbehovet. Spårbytet är ett av de största i Sverige i år. Under byggtiden har enbart ett spår varit öppet mellan Vislanda och Ballingslöv station. Det har inneburit ändringar i tågtrafiken.

Hur påverkar det dig?

Resenär: Ändringar i tågtrafiken. De flesta Krösatågen på berörda sträckor har ersatts med buss som kört via alla mellanstationer. Öresundstågen har gått enligt ordinarie tabell. Det kan ha tagit längre tid att resa under tiden som arbetet pågick. Därför ändrades vissa avgångstider. Hos tågbolagen hittar du mer information om din resa.

Länstrafiken Kronoberg: Sök din resa i Länstrafikens Kronobergs app eller på lanstrafikenkron.se/reseplaneraren (extern webbplats).

Skånetrafiken: Sök din resa i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se/vislanda (extern webbplats).

Boende: Eftersom vi har stängt av banan så kort tid som möjligt och arbetat effektivt, har vi arbetat både dag och natt. Det har inneburit visst buller för dig som bor i närheten av järnvägen. Under perioden har vi också bytt ut vägbeläggningen i två plankorsningar i Liatorp och Eneryda. Det kan påverka dig som trafikant.

Tack för att du visat hänsyn och planerat för att din resa kan ta längre tid än vanligt. Vi arbetar för din framkomlighet och säkerhet.

Ett spårbyte i rörligt format

Vill du se en film om hur ett spårbyte går till ? Då kan du titta på en film som vår entreprenör i projektet har tagit fram. Filmen hittar du här: Film om spårbyte (extern webbplats).

Under fliken ”Hur gjorde vi?” kan du läsa mer om vad vi gjort och hur vi har utufört spårbytet. Det sker nämligen med hjälp av ett spårbyteståg som fungerar som en rullande verkstad.