Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Barn som åker tåg

Göteborg–Borås, dubbelspårig höghastighetsjärnväg

Höghastighetsjärnväg mellan Västsveriges två största städer. En del av en ny generation järnväg.

 Aktuellt

Trafikverket deltog på Härryda kommuns informationsmöte den 19 juni

Vi medverkade på Härryda kommuns informationsmöte, där Håkan Wennerström, direktör i Trafikverket Väst berättade vad en möjlig ny utformning av järnvägen mellan Göteborg-Borås kan innebära. 

− Med den nya möjliga utformningen av järnvägen mellan Göteborg och Borås kan vi kombinera nationella och regionala mål. Förslaget innebär att vi förbereder för en höghastighetsjärnväg, men bygger initialt en järnväg som trafikeras med snabba regionaltåg mellan Göteborg och Borås, säger Håkan Wennerström, direktör i Trafikverket Region Väst.

Under frågestunden ställdes bland annat frågor om hur ett omtag kan komma att påverka det fortsatta arbetet med stationsläget i Mölnlycke. Hade du inte möjlighet att medverka på mötet så kan du lyssna i efterhand.

Lyssna på informationsmötet om en möjlig ny inriktning för utbyggnaden av järnväg Göteborg - Borås här (extern sida).

Läs mer om dialogen om en möjlig ny inriktning för utbyggnaden av järnväg Göteborg - Borås här

Trafikverket planerar en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Göteborg och Borås. Den nya järnvägen skapar möjlighet för snabbare resor mellan Göteborg och Stockholm, förbättrar kommunikationerna till Landvetter flygplats och knyter Västsveriges största städer närmare varandra.