Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skurubron

Väg 222, Skurubron

Vi har tagit fram en vägplan för väg 222, Skurubron.

Projektet tittar på om- och nybyggnad av en sträcka på cirka 1,2 kilometer av väg 222 Värmdöleden, i östra Stockholm. I vägplanen föreslår vi att vi ska bygga en ny Skurubro, vid Skurusundet, strax söder om den befintliga bron. I arbetet ingår även att bygga om trafikplatserna Skuru och Björknäs, samt renovera och bygga om befintliga broar.

Här kan du läsa mer om vägplanen.

Vad händer framöver?

Den fastställda vägplanen har varit tillgänglig för allmänheten under perioden 13 juni–12 juli 2016. Ett överklagande har inkommit under perioden. 

Trafikverkets enhet för Juridik och planprövning har gått igenom synpunkterna och tycker inte att de innebär att beslutet ska ändras. Vi har därför överlämnat vägplanen med överklaganden till regeringen. Handläggningstiden kan ta upp emot ett år.

Under tiden kommer vi att arbeta med framtagande av en miljödom för projektet och med förberedelser för upphandling av det framtida bygget.

På grund av överklagandet planeras byggstart till senast 2018 och nya bron förväntas vara klar och öppen för trafik 2021. Hela projektet beräknas vara färdigställt 2023.