Logga in
Logga in

Så gör du för att betala

Läs om hur du betalar och vad som gäller vid avbokning.

Så gör du för att betala

Du betalar i bokningstjänsten med Swish eller betalkort (VISA och MasterCard) eller med Swish direkt i receptionen. Du kan också betala med faktura. Kvitto hittar du i bokningstjänsten under fliken Betalningar. 

Vårdnadshavare till minderåriga kan logga in i vår bokningstjänst för att boka och betala prov för den som är minderårig.

Du som är under 18 år

Om du är under 18 år när du bokar, måste du betala minst 25 timmar innan provets starttid, annars avbokas provet. Du som bokar för behörighet A1 eller AM för första gången betalar även fotoavgiften vid bokningstillfället. På så sätt kan du inte få någon skuld hos oss.

Avboka eller ändra din provtid

Om du behöver avboka ditt prov, tänk på att du måste göra det senast 24 timmar före provtillfället. Då betalas provavgiften automatiskt tillbaka. Om du avbokar för sent måste du ändå betala provavgiften. Om du bokar en ny tid flyttas betalningen med till det nya provet.

Du kan avboka ditt prov dygnet runt i bokningstjänsten eller på 0771-17 18 19.

Om du blir sjuk

Blir du sjuk är det viktigt att du avbokar ditt prov. Om du kommer till provet trots att du är sjuk kan du bli nekad att göra ditt prov. Du behöver inte betala provavgiften om du kan kan styrka att du avbokat på grund av sjukdom eller liknande. För att få dina pengar tillbaka, bifoga läkarintyg i formuläret och ange också:

  • varför du inte kunde göra provet och varför du inte kunde avboka i tid
  • ditt namn, personnummer och dina kontaktuppgifter
  • vilket prov din ansökan avser

Om du inte kommer till provet

Om du av någon anledning inte kommer till ditt prov, måste du ändå betala provavgiften. Det gäller även om det beror på att du inte hinner, till exempel på grund av stopp i kollektivtrafiken eller bilkö.

Om du inte får göra provet

Det kan finnas anledningar till att du inte får göra provet. Det kan till exempel var att du inte kan visa upp en giltig och godtagbar id-handling, eller att en obligatorisk utbildning inte längre är giltig. Då måste du ändå betala provavgiften.

Betalning från utlandet


Använd dessa uppgifter om du ska göra en inbetalning från utlandet:

  • BIC-kod (SWIFT): SWEDSESS
  • IBAN-nummer: SE02 8000 0890 1196 4722 5359'
  • OCR-nummer eller personnummer.

Bankens adress ska anges:
Swedbank
105 34 Stockholm

Adress

Trafikverket Ärendemottagningen
Förarprov
Box 810
781 28 Borlänge

Informationen nedan visas enbart inom Trafikverkets nätverk

Innehållsansvarig
Sofia Lindahl
Kommunikatör
Maria Liss