Logga in
Logga in

Ängöleden

Ängöleden går mellan Fruvik och Ängön i Bohusläns skärgård. Färjeledens längd är 140 meter och överfartstiden är tre minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Inställd trafik Ängöleden − begränsad turlista från 19 januari

Färjan på Ängöleden har körts med reducerad hastighet under en period. Försenade leveranser av reservdelar har medfört att färjan hamnat i ett tillstånd då hon inte kan framföras av egen kraft och rådande väderförhållande påverkar tidplanen för ersättningstrafik.  

För att upprätthålla trafiken, har ett hjälpaggregat (en så kallad drivenhet) beställts. Med hjälpaggregatet kan färjetrafik upprätthållas mellan klockan 06.00 och 18.00. Övrig trafik hänvisas till Malöleden. Den temporära driften av leden beräknas preliminärt träda i kraft under fredagen den 19 januari och gälla till torsdag 25 januari.

Det rådande väderläget gör tidsplanen osäker och störningar i tidtabellen kan förekomma. Vi beklagar det besvär som det kan innebära för dig som åker med oss och hoppas på din förståelse. Eventuella förändringar kommuniceras via Färjerederiets app för Trafikinformation samt på www.trafikverket.se.

Trafikinformationskartan

Via kartan kan du se förändringar i tidtabeller och eventuell störningsinfo.
Se aktuell information direkt på kartan här.

Planera din resa i Färjerederiets app

Du kan även få information om din resa samt eventuella trafikstörningar på något av nedanstående sätt:

Talsvar

Vill du veta när nästa vägfärja går på en viss färjeled, eller kanske kontrollera att färjan går enligt tidtabell? Ring Färjerederiets talsvarstjänst på telefonnummer 0771-65 65 65. Där får du svar dygnet runt, året om. Du kan enkelt söka dig fram till rätt information, genom att följa instruktionen som du får av telefonrösten.

Trafikinformation via sms

Färjerederiets sms-tjänst ger dig information om trafikstörningar. Du prenumererar på tjänsten för Ängöleden genom att registrera ditt mobilnummer via följande länk: Prenumerera på sms-tjänsten för Ängöleden.

Om du vill avregistrera din prenumeration gör du det på samma ställe. Tjänsten är kostnadsfri.

Gallringsprincipen i dataskyddsförordningen GDPR gör att du behöver förnya din prenumeration var tredje månad, du får då en påminnelse via sms.
Läs mer om hur vi hanterar dataskyddsförordningen GDPR

Viktigt att känna till inför din resa

Nedan är några viktiga saker som vi vill uppmärksamma dig på för att du ska få en trygg och smidig färd med vägfärjan.

Senaste nyheterna från Färjerederiet