Logga in
Logga in

Söder om slussen

Här kan du läsa mer om de arbeten som pågår söder om slussen mellan motorvägsbroarna och fram till slussområdet.

Våren 2024

  • Under april startar vi betongarbeten vid promenadstråket under E4:an. Det kan innebära en del störande ljud för dig som bor nära.

    Sträckan som berörs är 190 meter lång och arbetet innebär att vi ska vattenbila betong. Det vill säga, vi tar bort betong med hjälp av en vattenstråle. När det är klart fortsätter vi med armering och gjutning. Arbetet är klart våren, 2024.

  • Vi utför muddringsarbeten under E4:an, på den södra delen av broarna. Syftet är att förstärka skyddet för erosion av botten och förbättra djupet i farleden. Vi genomför även dykarbeten för att kontrollera betongfundamenten till broarna och ledverket. Ledverket är stålkonstruktionen med glidytor i plast, som skyddar betongfundamenten när fartygen passerar.

    När vi muddrar använder vi en grävmaskin med en lång arm, en så kallad långgrävare, som står på en ponton. Den bullrar ungefär lika mycket som en vanlig grävmaskin. 

    Våra arbetstider: Måndag till torsdag 07.00 – 19.00.

  • Betong- och markarbeten kommer att pågå längs med hela kanalen under året. 

Byggtrafik förekommer när våra entreprenörer behöver ta sig till arbetsplatserna, en del transporter sker även sjövägen.