Logga in
Logga in

Utbildningsprogram för projektingenjörer

Vill du utvecklas till morgondagens projektingenjör? Vi bygger framtidens infrastruktur och förstärker vår verksamhet med engagerade och drivna projektingenjörer över hela landet!

Vi erbjuder ett utbildningsprogram för dig som har vilja, engagemang och driv att arbeta som projektingenjör. Du är i starten av din karriär efter högskole- eller universitetsstudier och vill utveckla din kompetens inom professionen. Hos oss ingår du i ett projektteam och får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och lära av andra inom och utanför Trafikverket – allt för att du ska få förutsättningar för att växa, utvecklas och känna dig trygg i din roll. Vi erbjuder dig ett meningsfullt uppdrag med varierade arbetsuppgifter där du bygger framtidens infrastruktur.

Har du en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med inriktning teknik, ekonomi, samhällsbyggnad eller samhällsplanering med examensår 2021, 2022 eller ämnar ta examen under 2023, har god svenska i tal och skrift och B-körkort? Var med och gör Sverige närmare!

Ansökan öppnar 9 mars. Sista ansökningsdatum är 29 mars.

Om programmet

Programmet startar i september 2023. Parallellt med din anställning erbjuds du under två terminer en unik och skräddarsydd utbildning som stärker din professionella och personliga utveckling. I programmet varvas teori med praktik genom utbildning, casebaserade övningar och handledning av erfarna kollegor. Du får också träffa representanter från organisationen och samverkanspartners inom branschen. Genom programmet stärker du din kompetens inom entreprenadjuridik, affärsmannaskap, kostnadsstyrning, ledarskap, projektledning, med mera - allt du behöver för att snabbt komma in i rollen som projektingenjör hos oss.

Möt några av våra projektingenjörer

Vill du veta vad en projektingenjör kan jobba med?

Beräknad tidplan för rekryteringsprocessen

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

  • Annonsering pågår: 9-29 mars 2023
  • Webbaserad testning för kandidater som uppfyller kompetenskraven 31 mars - 5 april
  • Urval och bokning av intervjuer för kandidater som går vidare i processen v 16-17
  • Intervjuer genomförs v 19-21
  • Rekrytering klar v 25-26
  • Programmet startar i september 2023

Har du frågor om utbildningsprogrammet?

Om du har frågor om utbildningsprogrammet för projektingenjörer kan du ställa dessa här, så återkommer vi med svar till dig snarast.


Vi samlar in personuppgifter för att kunna hantera ditt ärende.

Läs mer om hur Trafikverket hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen, GDPR.