Logga in
Logga in

Utbildningsprogram för projektingenjörer

Hur bygger man framtidens transportsystem? Vill du vara en av våra skarpa medarbetare och utvecklas till morgondagens projektingenjör?

Vi erbjuder ett utbildningsprogram för dig som har vilja, engagemang och driv att arbeta som projektingenjör. Du är i starten av din karriär efter högskole- eller universitetsstudier och vill utveckla din kompetens inom professionen. Hos oss ingår du i ett projektteam och får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och lära av andra inom och utanför Trafikverket – allt för att du ska få förutsättningar för att växa, utvecklas och känna dig trygg i din roll. Vi erbjuder dig ett meningsfullt uppdrag med varierade arbetsuppgifter där du bygger framtidens infrastruktur.

Har du en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning teknik, ekonomi, samhällsbyggnad eller samhällsplanering med examensår 2022, 2023 eller planerar att ta examen under 2024, har god svenska i tal och skrift och B-körkort? Var med och gör Sverige närmare!

Om programmet

Parallellt med din anställning erbjuds du under två terminer en unik och skräddarsydd utbildning som stärker din professionella och personliga utveckling. I programmet varvas teori med praktik genom utbildning, casebaserade övningar och handledning av erfarna kollegor. Du får också träffa representanter från organisationen och samverkanspartners inom branschen. Genom programmet stärker du din kompetens inom entreprenadjuridik, affärsmannaskap, kostnadsstyrning, ledarskap, projektledning, med mera - allt du behöver för att snabbt komma in i rollen som projektingenjör hos oss.

Möt våra medarbetare

Khaled: "Väldigt givande och lärorikt"

Khaled Traboulssi jobbar som projektingenjör på Trafikverket. Här berättar han om vad han tycker är bäst med sitt jobb på myndigheten.

Vill du veta vad en projektingenjör kan jobba med?

Beräknad tidplan för rekryteringsprocessen

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

  • Ansökningsperiod: 6–26 februari.
  • Webbaserade tester för kandidater som uppfyller kompetenskraven: 28 februari – 4 mars.
  • Intervjuer genomförs: 8–26 april.
  • Rekryteringen beräknas vara klar: 31 maj.
  • Programmet startar i september.