Logga in
Logga in

Jobba hos oss

Vi på Trafikverket arbetar för ett tillgängligt Sverige i rörelse – dygnet runt, året om.

Vi bygger något beständigt i en tid av förändring och kortar avstånden mellan hemma och borta, stad och land, generationer och landsändar. En arbetsplats med stora utmaningar och mängder av chanser att utvecklas. Tillsammans gör vi Sverige närmare.

Vi vet i dag att det finns god kännedom om Trafikverket, men det är färre som vet vilket spännande och brett uppdrag vi faktiskt har.​ 

Under kommande 10-årsperiod ska vi bygga ut, rusta upp och modernisera Sveriges infrastruktur för 700 miljarder. Ny järnväg ska byggas, fossilfria transporter utvecklas och godstrafiken digitaliserad, samtidigt som vi ska förvalta det vi redan har. Allt för att trafikanter och gods ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Det är en utmaning som kräver skarpa medarbetare! Är du en av dem?

Filmserie: På väg till jobbet

Vill du veta mer om vad vi gör på Trafikverket och vilka några av våra utmaningar är? I vår filmserie ”På väg till jobbet” åker vi kors och tvärs genom Sverige och tittar närmare på några av våra arbetsplatser.

På väg till jobbet (YouTube)

Talang på Trafikverket

Ja, det finns det gott om. Men vi behöver fler. Om du vill vara med och forma framtidens infrastruktur och göra Sverige närmare tillsammans med oss – välkommen!

Talang på Trafikverket

Möt några av våra medarbetare

Det här får du som anställd hos oss

På Trafikverket gör du en viktig insats för samhället. Du får påverka och bidra till ett tillgängligt och klimatsmart transportsystem för ett hållbart samhälle. Vi är en stor organisation, med över 150 olika yrken, så möjligheter till utveckling i hela landet är stor.

Hos oss får du intressanta och utmanande arbetsuppgifter. Med en ledarskapsfilosofi som grundas i tre delar: bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling ges du frihet att utforma ditt arbete på det sätt som gör oss bättre tillsammans.

För oss är det viktigt att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats där många av våra roller kan arbeta på distans på deltid.

Vi har individuell lönesättning. Semesterdagarna utgår från din ålder, men det går också att löneväxla in semester.

Semesterdagar

  • Upp till 29 år: 28 dagar
  • Från och med 30 år: 31 dagar
  • Från och med 40 år: 34 dagar.

Fler förmåner

  • 3 000 kronor per år i friskvårdsbidrag
  • 1 500 kronor i ersättning för läkarvård och läkemedel
  • Förmånsportal med till exempel förmånscykel
  • Som förälder får du får 10 % tillägg utöver ordinarie föräldrapenning
  • Våra fritidsföreningar erbjuder olika typer av aktiviteter och fritidshushyrning i hela landet.

Pluggar du?

Hos oss finns det flera olika möjligheter för dig, som studerar eller är nyutexaminerad, att lära känna vår verksamhet och utvecklas.

För dig som studerar

Nyheter

Lediga jobb

Var med och gör Sverige närmare tillsammans med oss! Här nedan hittar du alla våra lediga jobb. Kanske finns det något som lockar dig?