Logga in
Logga in

För dig som studerar

Studerar du? Eller är du nyutexaminerad? Hos oss finns det flera olika möjligheter för dig att lära känna vår verksamhet och utvecklas.

Vi på Trafikverket vill ständigt lära oss nya saker. Din kunskap och erfarenhet kan utveckla vår verksamhet och göra skillnad i hur vi arbetar och ser på saker. Du som fortfarande studerar kan söka sommarjobb och skriva ditt examensarbete hos oss. Du som är färdig med din gymnasieutbildning kan lära dig mer om ingenjörsyrket genom Tekniksprånget och du som är nyexaminerad är välkommen att söka våra tjänster och vårt populära traineeprogram. Du kan träffa oss fysiskt när vi besöker en arbetsmarknadsdag på ett universitet eller en högskola nära dig.

Traineeprogram och examensarbete

Sommarjobba hos oss

Vi erbjuder sommarjobb över hela landet och inom hela vår organisation. Vi söker dig som studerar alternativt nyligen har avslutat din utbildning. Att sommarjobba hos oss är ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet. Varje år annonserar vi ut sommarjobb på trafikverket.se i flera omgångar så håll utkik om det finns något som passar just dig.

Tekniksprånget

Tekniksprånget är ett praktikprogram för personer under 21 år som är behöriga att söka en ingenjörsutbildning. Genom att presentera en modern och uppdaterad syn på ingenjörer vill vi inspirera fler ungdomar att söka ingenjörsutbildningar. Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av Skolverket.

Varje termin tar verksamhetsområdena Investering, Stora Projekt och Underhåll emot praktikanter som får handledare och utvecklande arbetsuppgifter som bidrar till projekten. Tidigare Tekniksprångare har gjort undersökningar, arbetat med självständiga projekt och fått ta del av vad det innebär att jobba inom en teknisk organisation.

Annonseringen sker på Tekniksprångets webbplats, se länk nedan.

Tekniksprångets webbplats