Logga in
Logga in

För dig som studerar

Studerar du? Eller är du nyutexaminerad? Hos oss finns det flera olika möjligheter för dig att lära känna vår verksamhet och utvecklas.

Vi på Trafikverket vill ständigt lära oss nya saker. Din kunskap och erfarenhet kan utveckla vår verksamhet och göra skillnad i hur vi arbetar och ser på saker. Du som fortfarande studerar kan söka sommarjobb och skriva ditt examensarbete hos oss. Du som är färdig med din gymnasieutbildning kan lära dig mer om ingenjörsyrket genom Tekniksprånget och du som är nyexaminerad är välkommen att söka våra tjänster och vårt populära traineeprogram. Du kan träffa oss fysiskt när vi besöker en arbetsmarknadsdag på ett universitet eller en högskola nära dig.

Studentmedarbetare

Vi erbjuder dig som är studentmedarbetare en möjlighet att arbeta med uppgifter som har en tydlig koppling till dina studier. En tjänst som studentmedarbetare syftar till att ge dig en möjlighet att lära känna oss som potentiella framtida arbetskollegor och Trafikverket som arbetsgivare. Du får god insyn och erfarenhet inom olika delar i en stor och spännande verksamhet.

När behov av studentmedarbetare uppstår i någon del av vår organisation annonserar vi via vår hemsida under Lediga jobb.

Mer information om studentmedarbetarskap

  • En tidsbegränsad deltidsanställning som får pågå under maximalt fyra terminer och motsvara högst 25 % av en heltid.
  • Arbetet motsvarar cirka 10 timmar per vecka, men antalet timmar per vecka är flexibelt.
  • Studenten ska ha godkända studier motsvarande minst 60 hp och får inte ha påbörjat en forskarutbildning.

Tekniksprånget

Tekniksprånget är ett praktikprogram för personer under 21 år som är behöriga att söka en ingenjörsutbildning. Genom att presentera en modern och uppdaterad syn på ingenjörer vill vi inspirera fler ungdomar att söka ingenjörsutbildningar. Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av Skolverket.

Varje termin tar verksamhetsområdena Investering, Stora Projekt och Underhåll emot praktikanter som får handledare och utvecklande arbetsuppgifter som bidrar till projekten. Tidigare Tekniksprångare har gjort undersökningar, arbetat med självständiga projekt och fått ta del av vad det innebär att jobba inom en teknisk organisation.

Annonseringen sker på Tekniksprångets webbplats, se länk nedan.

Tekniksprånget