Logga in
Logga in

Examensarbete

Är det dags för dig att skriva ditt examensarbete eller din uppsats under utbildningen? Här hittar du information hur du går tillväga för att göra examensarbete eller skriva uppsats hos oss.

Vi har en bred verksamhet som möjliggör examensarbeten av olika slag. Om du skriver ditt examensarbete hos oss får du möjlighet att lära känna Trafikverket samtidigt som du genomför ett kvalificerat arbete. Då vi arbetar i en föränderlig organisation varierar både mängden av examensarbeten och de ämnen som är aktuella.

Så går det till att söka examensarbete

Vi lägger kontinuerligt ut ämnen för examensarbeten. Du kan se de aktuella förslagen i listan "Aktuella examensarbeten" nedan.

Om du hittar något som du är intresserad av finns uppgifter om kontaktperson i informationen om examensarbetet. För att visa ditt intresse ber vi dig ta kontakt med kontaktpersonen genom att skicka ett mail. I ditt mail bör du presentera dig med ett CV och ett personligt brev som beskriver varför ämnet intresserar dig.

Aktuell avdelning ansvarar för handledning, och om det är praktiskt möjligt kan examensarbetaren ha sin arbetsplats i våra lokaler. Examensarbetet ska redovisas skriftligt i en rapport och om möjligt presenteras muntligt vid ett seminarium. Kom ihåg att Trafikverket är en stor, nationell organisation som finns över hela Sverige. Det är därför i många fall möjligt att utföra examensarbeten på distans.

Ersättning för examensarbete

När du är klar med ditt examensarbete och har fått det godkänt av ditt lärosäte har du möjlighet att som tack för ett väl genomfört arbete få ett arvode från Trafikverket. För ett godkänt examensarbete som omfattar 30 högskolepoäng betalar vi ett arvode på 30 000 kronor, för 15 högskolepoäng betalar vi 15 000 kronor. Är ni flera studenter som gemensamt genomför examensarbetet/uppsatsen delas arvodet emellan er.

Aktuella uppdrag

Här hittar du de examensarbeten som finns tillgängliga just nu.

Godkända examensarbeten

Här hittar du de senaste godkända och publicerade examensarbetena som är handledda av medarbetare på Trafikverket.