Logga in
Logga in

Webbläsare och program, så fungerar det bäst

Vi bygger för och testar med olika webbläsare. Läs mer om vilka webbläsare samt vilka program du behöver för att kunna ladda ner dokument, bilder, och filmer.

Vi bygger för och testar med olika webbläsare

Vi testar med flera webbläsare, telefoner och surfplattor för att verifiera att webbplatsen fungerar korrekt. Vi testar med senaste versionerna av Chrome, Safari, Firefox och Edge.

Vår webbplats stödjer inte äldre webbläsare som Internet Explorer och första versionen av Edge.

Webbplatsen är byggd enligt webbstandarder och riktlinjer för tillgänglighet. Koden är enligt HTML5 och Cascading Style Sheet (CSS) 3.0 samt Javascript för att fungera bra i så många moderna webbläsare som möjligt.

Fungerar webbplatsen inte i din webbläsare?

Vår webbplats och våra system som du når via internet använder kryptering med HTTPS för en säker anslutning mellan din webbläsare och trafikverket.se.

Din webbläsare behöver därför stödja krypteringsprotokollet TLS 1.2 för att fungera med Trafikverkets webbtjänster. Det gör alla moderna webbläsare i dag. Om du har en äldre webbläsare, en äldre version av Android (4.4 KitKat eller äldre) eller en äldre Safariwebbläsare behöver du uppgradera din enhet. Du kan själv se om din webbläsare stöder TLS 1.2 på:
https://www.howsmyssl.com/

Din webbläsare behöver också stödja Javascript för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt. Om du upplever problem med webbplatsen, prova först att uppdatera till senaste versionen av din webbläsare. Om det inte löser problemet får du gärna kontakta oss.

Ladda ner dokument, bilder och filmer

Vi använder i huvudsak PDF, Word, Excel och Powerpoint för filer på vår webbplats. För mediefiler använder vi Windows Media Player eller QuickTime.

Adobe PDF Reader

För att kunna läsa PDF-filer behöver du Adobe Reader, som du kan ladda hem gratis från Adobe.

Microsoft Office

För att kunna läsa Word-, Excel- och Powerpointfiler behöver du antingen Microsoft Office installerat på din dator eller Microsoft Office på webben, som är gratis.
Microsoft OneDrive och Dropbox kan visa Officefiler utan tillägg.

Windows Media Player

För att spela mediefiler behöver du antingen Microsoft Windows Media Player eller Apple QuickTime, som du kan ladda hem gratis från leverantörerna.