Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nyköping

Projekt Ostlänken inom Nyköpings kommun sträcker sig från Sillekrog till Stavsjö och består av fyra järnvägsplaner. De fyra järnvägsplanerna är: Sillekrog-Sjösa, Sjösa-Skavsta, Skavsta-Stavsjö samt Nyköpings resecentrum.

Från höghastighetsjärnvägen anläggs en bibana som ansluter till den befintliga järnvägen genom Nyköpings tätort. I Nyköping ersätts den befintliga stationen med ett nytt resecentrum närmare Brunnsgatan. Sträckan består av ca 65 km höghastighetsjärnväg och 21 km konventionell järnväg. Arbetet med järnvägsplanerna för Nyköping beräknas pågå under 2016-2020. Under denna period kommer vi att ha flera samråd med berörda.

När det blir aktuellt med möten och Öppna hus kommer vi att informera på webben och i lokal dagstidning. Dina åsikter är viktiga för oss. I planläggningsbeskrivningarna nedan ges kortfattad information om hur respektive delsträcka kommer att planläggas, när du kan påverka samt vilka beslut som kommer att fattas.