Logga in
Logga in

Planerat trafikavbrott under Kristi himmelsfärd

Trafikverket arbetar i flera järnvägsspår i västra Sverige under Kristi himmelsfärd och tågresenärerna påverkas genom längre restider.

Redan till Valborg den 30 april - 2 maj påverkas resenärer på Norge/Vänerbanan mellan Göteborg och Trollhättan då tågtrafiken stängs av mellan Göteborg och Gamlestan, övriga banor är öppna som vanligt. Därefter påverkas tågtrafiken på olika sätt den 6 – 14 maj på Västkustbanan, Bohusbanan, Norge/Vänerbanan och Kust till kustbanan. 

Under Kristi himmelsfärd pågår även arbeten i Olskroken som stänger även den södra delen av Bohusbanan för trafik mellan Göteborg – Ytterby under 9 – 14 maj. 

Västkustbanan kommer också den att tillfälligt att stängas av för att möjliggöra arbete på godstågsspåren vid Godstågsviadukten. Huvudsyftet är att lägga om tågtrafiken på den nya Godstågsviadukten med installationer av järnvägsspår, el, och annan teknik som krävs för att tågen ska kunna börja rulla. Ett av spåren på Godstågsviadukten öppnar för trafik den 15 maj.

Det planeras in så många arbeten som möjligt under helgdagar när färre pendlar till och från jobbet. Vi jobbar så ofta vi kan nattetid, men ibland behöver vi stänga av järnvägen och vistas i spåren även dagtid. Avstängningar planeras flera år i förväg för att säkerställa effektivitet, säkerhet och minimala störningar vid genomförandet av järnvägsprojekt och underhållsarbete.