Logga in
Logga in

Aspöleden

Aspöleden går mellan Karlskrona och Aspö i Karlskrona skärgård. Färjeledens längd är 6700 meter och överfartstiden är 25 minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Karlskrona kommun informerar om provisoriskt färjeläge Aspöfärjan

Kajen på fastlandet där Aspöfärjan lägger till ska rustas upp av Karlskrona kommun. Under tiden kommer ett provisoriskt färjeläge anläggas intill det nuvarande. På Karlskronas kommuns webb kan du få information om den tillfälliga angöringen för Aspöfärjan:
Provisoriskt färjeläge för Aspötrafiken - Karlskrona.se

Informationen på kommunens webb uppdateras löpande.

Säkrare vid utrymning och plats för gående och cyklister på Aspöleden

Vi kommer att gå från fyra filer till tre ombord på Yxlan, målningsarbetet sker under vecka 24. Detta görs för att höja säkerheten och se till att det finns regelmässigt utrymme att utrymma fordon på däck. Nu är risken stor att man inte kan öppna bildörren och komma ut ombord eftersom bilarna står så tätt.

En följdeffekt av detta är att vi kommer få plats på däck för gående och cyklister. Detta innebär att vi kommer börja lasta gående och cyklister parallellt med bilarna.

Vid specialfordon så kommer besättningen att stoppa gående och cyklister för att se till att säkerheten bibehålls på rampen.

Vi vill även göra alla uppmärksamma på att personalen inte både kan vara med och dirigera samt packa bilarna, det är därför av största vikt att våra resenärer kör hela vägen fram till stopplinjen eller fordonet framför så att så många som möjligt kommer med på turen.

Att mobiltelefon inte ska användas under ombordkörningen är rätt självklart, men vi påminner ändå om att denna ska läggas bort under ombordkörningen.

Önskar er alla en trevlig och säker resa med oss!

Trafikinformationskartan

Via kartan kan du se förändringar i tidtabeller och eventuell störningsinfo.
Se aktuell information direkt på kartan här.

Planera din resa i Färjerederiets app

Du kan även få information om din resa samt eventuella trafikstörningar på något av nedanstående sätt:

Talsvar

Vill du veta när nästa vägfärja går på en viss färjeled, eller kanske kontrollera att färjan går enligt tidtabell? Ring Färjerederiets talsvarstjänst på telefonnummer 0771-65 65 65. Där får du svar dygnet runt, året om. Du kan enkelt söka dig fram till rätt information, genom att följa instruktionen som du får av telefonrösten.

Trafikinformation via sms

Trafikinformation via sms
Färjerederiets sms-tjänst ger dig information om trafikstörningar. Du prenumererar på tjänsten för Aspöleden genom att registrera ditt mobilnummer via följande länk: 
Prenumerera på sms-tjänsten för Aspöleden.

Om du vill avregistrera din prenumeration gör du det på samma ställe. Tjänsten är kostnadsfri.

Gallringsprincipen i dataskyddsförordningen GDPR gör att du behöver förnya din prenumeration var tredje månad, du får då en påminnelse via sms.
Läs mer om hur vi hanterar dataskyddsförordningen GDPR .

Viktigt att känna till inför din resa

Nedan är några viktiga saker som vi vill uppmärksamma dig på för att du ska få en trygg och smidig färd med vägfärjan.

Senaste nyheterna från Färjerederiet