Logga in
Logga in

Mina tåg – den tillgängliga appen för trafikinformation

I Mina tåg-appen får du tåginformation direkt i mobilen. Sök avgångar från alla tågbolag inom Sverige och få direktuppdateringar vid försening eller spårändring. Anpassad för resenärer med olika funktionsnedsättningar.

Grunden i appen ”Mina tåg” är enkel – du söker upp och sparar det tåg du ska åka med. Om din resa har tågbyten behöver du spara varje sträcka/tåg för sig. Du kan sedan se aktuell trafikinformation för alla de tåg du sparat. Eventuella avvikelser, till exempel förseningar eller spårändringar, visas tydligt.

Appen är främst anpassad för att användas i telefonen. Har du behov av att få informationen uppläst använder du någon av telefonens inbyggda hjälpmedel (till exempel VoiceOver för iPhone).

Informationen i appen uppdateras samtidigt som skärmarna på stationen vid exempelvis förseningar eller spårändringar.

Så här installerar du appen

Appen är en så kallad webbapp. Det innebär att det är en webbsida men att din telefon kan hantera den som en app. Se nedan hur du installerar den på din telefon.

Observera! Mina tåg kommer att gå att ladda ner i App Store och Google Play i slutet av maj. Webbversionen av Mina tåg kommer därför att stängas ner några veckor senare.

iPhone

 1. Öppna sidan i webbläsaren Safari. Viktigt att det är just den webbläsaren.
  Länk till appen Mina tåg
 2. Välj ”Dela” (verktygsfält och knapp finns i mitten längst ned i webbläsaren).
 3. Välj ”Lägg till på hemskärmen”.
 4. Du får upp en bekräftelsesida – välj ”Lägg till” uppe till höger.
 5. Nu finns appen tillgänglig på din hemskärm. 

Android

Du kan använda vilken webbläsare som helst men det kan se lite olika ut. Beskrivningen nedan gäller för Chrome.

 1. Öppna sidan i din webbläsare.
  Länk till appen Mina tåg
 2. Tryck på ”Lägg till på startskärmen” som dyker upp längst ned på sidan.
 3. Tryck på ”Installera” i dialogrutan som dyker upp.
 4. Nu finns appen tillgänglig på din startskärm.

Tre typer av data samlas in från användare av Mina tåg-appen:

 • Firebase-token: Skapas när appen öppnas första gången och används för att skicka pushnotis med viktig trafikinformation till alla användare.
 • Enhets-ID: Sparas när en användare skapar en bevakning i appen. Tillsammans med Firebase-token används informationen för att hålla reda på vilken användare som har skapat en viss bevakning och för att veta vilken telefon pushnotiser ska skickas till.
 • Analysdata: Anonymiserad analysdata skickas till analystjänsten Matomo och insamlad data hjälper oss att förstå vilka funktioner i appen som används mest. Det gör att vi kan fortsätta utveckla appen efter användarnas behov.

Firebase-token och enhets-ID tas bort från bakomliggande system efter att appen avinstalleras. 

Kontakt för integritetsfrågor

Appen är utvecklad och utgiven av Trafikverket. För att komma i kontakt med utgivaren, skicka meddelande via knappen nedan.

Appen Mina tåg