Logga in
Logga in

Öppningen av Mankellbron försenas en vecka

Det pågående arbetet med Mankellbron i Sveg kommer att ta en vecka längre än planerat. Nytt datum då bron öppnar igen helt för trafik blir fredag den 24 maj.

Mankellbron är en kombinerad väg och järnvägsbro i centrala Sveg. Själva bron är trång och körbanan i dåligt skick och behöver bytas ut. Arbetet startade måndag 22 april och vi beräknar bli klara torsdag 23 maj. Bron öppnar sedan igen helt för trafik fredag den 24 maj. 

Arbetsperiod: måndag 22 april - torsdag 23 maj
Arbetstid: måndagar-torsdagar 06:00-18:00

Bron är helt avstängd under arbetstid, måndag-torsdag 06:00-18:00. Övrig tid, det vill säga fredagar samt kvällar och helger, är bron öppen för gång- och cykeltrafik. Fordonstrafik kommer inte att vara tillåten under någon tid och vi hänvisar därför all fordonstrafik till och från centrala Sveg via väg E45 under arbetsperioden 22 april - 23 maj. Se karta med omledningsväg.

Vi ber om ursäkt för eventuella störningar vi orsakar i samband med arbetet och ber alla trafikanter att uppmärksamma tillfälliga skyltar samt visa hänsyn till medtrafikanter och de som arbetar på vägen.