Logga in
Logga in

Ökad trafiksäkerhet med nya trafiksäkerhetskameror

Trafikverket arbetar för Nollvisionen, att ingen ska behöva omkomma eller skadas svårt i trafiken. Under vecka 17 och 18 installeras 8 nya trafiksäkerhetskameror i Jönköpings och Kronobergs län, utmed väg 31.

Trafikverket arbetar med många olika åtgärder för att förbättra trafiksäkerheten. En av åtgärderna är trafiksäkerhetskameror. Kamerorna är placerade där de gör störst nytta, dels för att sänka hastigheten och dels för att rädda liv på de vägar där det är risk för höga hastigheter och stor risk för olyckor med allvarliga konsekvenser.

Under vecka 17 och 18 installeras totalt åtta trafiksäkerhetskameror utmed väg 31; tre stycken i Jönköpings län och fem stycken i Kronobergs län. 

Det är Trafikverket och Polisen som gemensamt enats om att sätta upp trafiksäkerhetskamerorna.

–  Det är viktigt att trafikanterna förstår att syftet med kamerorna handlar om att rädda liv. Trafikverkets undersökningar visar att nära 75 procent av svenskarna har en positiv inställning till trafiksäkerhetskamerorna. Syftet är inte att bötfälla fortkörare, utan att minska antalet döda och allvarligt skadade i trafiken, säger Kristina Johansson, utredare på Trafikverket.

Trafiksäkerhetskamerorna placeras på följande platser:

Väg 31 i Jönköpings län: 
Länsgräns Kronoberg till Korsberga.

Rastplats Boskvarnasjön
Stockatorp
Knixhult 

Väg 31 i Kronobergs län: 
Nottebäck till länsgräns Jönköping.

Viås 
Norrhult 
Lindås
Stadmåla
Lindshammar Norra

Kontakt

Kristina Johansson

Telefon: +46 10-123 80 67