Logga in
Logga in
Foto: Kasper Dudzik

Planera din resa

Så här års ökar trafiken till färjelederna i Stockholms skärgård - särskilt nu till midsommar. Färjerederiet och Trafikverket vill påminna om vikten av att sänka farten och planera din resa.

Med midsommar runt hörnet vet säkert du som trafikant att stressen och trängseln kan kännas påtaglig. Vi vill dock betona att resan till färjelederna inte bara handlar om destinationen utan också om själva vägen dit. Ta dig tid att utforska de gröna omgivningarna längs vägen och upplev den lugnande atmosfären som våra färjeleder erbjuder. Genom att ta det lugnt på vägarna och planera din resa gör du inte bara din resa säkrare och lugnare utan minskar också stressen för andra trafikanter. Upplev en avkopplande och naturskön resa i Stockholms skärgård. 

Tips och råd för att resan ska gå så smidigt som möjligt vid färjeläget:

  • Var beredd att köra ombord på vägfärjan så snart den har lagt till. Fordon släpps ombord i turordning, följ personalens anvisningar. Bussar har företräde.
  • Följ trafikljussignalerna som visar vilken fil du ska stå i ombord. Signalerna styrs av personalen.
  • Var uppmärksam på vad som händer, tala inte i mobiltelefon vid ombordkörning.
  • Kör ända fram till grindarna eller nära fordonet framför dig. Då ryms fler bilar.

Med appen Trafikinfo Färjerederiet är det lätt att planera resan och få trafikinformation i realtid. Under midsommar sätter Färjerederiet in extraturer och du kan se tidtabellen samt planera din resa här. Ta det lugnt på vägarna och njut av vägen till våra gröna färjeleder i Stockholms län.