Logga in
Logga in

Dags att nominera Årets framtidslöfte

Känner du ingenjörsstudenter eller ingenjörer i början av karriären som har bidragit med något extra – tveka inte att nominera till Stora Ingenjörspriset. Vi på Trafikverket delar ut priset Årets framtidslöfte.

Stora Ingenjörspriset delas ut i samband med Ingenjörsdagen den 28 november i Stockholm. Priset delas ut i olika kategorier varav Trafikverket delar ut Årets framtidslöfte eller ”Rising star”.

– Med det här priset vill vi lyfta och premiera ingenjörsstudenter eller ingenjörer i startgroparna av karriären som vi inte bara ser som möjliga framtida medarbetare utan också som potentiella framtida samarbetspartners, kunder eller leverantörer. Vi samarbetar med många aktörer i samhället och tillsammans får vi ännu större förståelse för de utmaningar vi står inför. Det säger Olof Johansson, chef för digitalisering av transportsystemet på Trafikverket och sitter i juryn till priset.

Olof Johansson

Olof Johansson, under Ingenjörsdagen förra året.

Nomineringskriterier

Personen eller teamet du kan nominera till Årets framtidslöfte ska vara ingenjörsstudent eller nyligen ha startat sin yrkeskarriär (arbetat max 3 år efter studierna). Det kan vara en person eller ett team som har bidragit på ett betydande sätt inom sitt område. Det kan handla om någon som har inspirerat andra, visat på ett gott ledarskap, bidragit med en spännande innovation eller har ett stort engagemang för hållbarhet, inkludering eller samhällsutveckling. Vi söker individer vars handlingar och/eller prestationer ger vägledning för framtida generationer.

Stora Ingenjörspriset i flera kategorier

Våra samarbetsföretag på Ingenjörsdagen – Skanska, Scania Group, Vattenfall, AFRY och Fellowmind – delar ut Stora Ingenjörspriset i fem andra kategorier: Hållbarhet, entreprenörskap, innovation, inkludering och ledarskap.

Gå in och läs mer och nominera via länkarna nedan! Du kan nominera fram till den 30 april.