Logga in
Logga in

Sommaren är vår högsäsong

På vintern lagar vi vägarna tillfälligt, men det är under sommaren som vi kan göra permanenta, större underhållsinsatser och andra vägarbeten. Nu är vi i vägen för att ta hand om den.

Du som är ute på vägarna kommer att märka att vi är ute och arbetar. Det kan bli köer, hastighetssänkningar eller omledningar, vilket påverkar framkomligheten och restiden för dig.

Så var rädd om både dig och dem som tar hand om vägen. Planera din resa och ta reda på var och när vägarbeten sker, och ta god tid på dig. På grund av vägarbeten kan resan ta lite längre tid än beräknat.

Kolla var vi är i vägen!

Genom att ändra inställningarna i vägkartan på trafikverket.se kan du se vägarbeten, rastplatser, vägfärjor med mera. 

Trafikinformation vägkarta - www.trafikverket.se

Vid ett vägarbete rör sig människor och maskiner alldeles intill trafiken, det är en utsatt arbetsplats.

Sänk hastigheten – var rädd om dem som tar hand om vägen

Vid ett vägarbete rör sig människor och maskiner alldeles intill trafiken. De finns där för att skapa säkrare och smidigare vägar. Det är en utsatt arbetsplats.

Alla som kör på vägen påverkar trafiksäkerheten. Du också. Se därför till att ge dig själv så bra förutsättningar som möjligt för att vara en säker förare:

  • Sänk alltid farten vid vägarbeten – det ger ökad säkerhet för dig, dina medtrafikanter och dem som jobbar på vägarna.
  • Ta en paus. Det finns rastplatser över hela landet. Via appar kan du som kör på el hitta snabbladdare, idag finns det ett nät längs de större vägarna.