Logga in
Logga in

Trafikverket kliver in på topp-25-listan

Trafikverket är den 19:e mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige - det tycker de nästan 6 500 personer som svarat på Randstads undersökning i år.

Randstad Employer Brand Research (REBR) är en av världens mest omfattande oberoende employer branding-undersökningar. Undersökningen kartlägger vilka kriterier som svenska arbetstagare tycker är viktiga vid val av arbetsgivare, såväl som attraktiviteten hos landets 150 största arbetsgivare.

– Det är verkligen roligt att se att det arbete vi gör för att synliggöra bredden av vår verksamhet i hela landet, med målet att göra Sverige närmare, uppmärksammas och väcker nyfikenhet på oss som arbetsgivare, säger Henrik Dider, HR-direktör.

I undersökningen svara man på frågan “Hur sannolikt är det att du skulle vilja arbeta för det här företaget?” och svarsalternativen är företag som är landets 150 största arbetsgivare sett till antalet anställda, samt med en varumärkeskännedom om minst 10%. 

– Förra året var Trafikverket inte med på topp-25-listan så vi har tagit många kliv framåt i att vara en attraktiv arbetsgivare under det senaste året. Det kan vi även se i andra undersökningar som vi har gjort, säger Linn Bröms, HR-strateg med ansvar för Trafikverkets arbetsgivarprofilering.

Undersökningen omfattar ett representativt urval av Sveriges befolkning där anställda, studerande och arbetssökande i åldern 18–65 år ingår. En viss viktning mot personer under 40 görs, eftersom undersökningens huvudsakliga målgrupp är potentiella medarbetare.

Läs mer

Här har du möjlighet att ladda hem rapporten,