Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tredelad bild: Vägtrafik, Informationstavla på tågstationen i Malmö, Vägfärja

Trafikinformation

I vår trafikinformationstjänst visar vi det aktuella läget i trafiken. På vår startsida kan du hitta trafikinformation för vägtrafik, tågtrafik och vägfärjor i realtid.

Är det något vägarbete som skapar köer? Vill du veta var det finns rastplatser längs din färdväg? Går tågen i tid? Med hjälp av vår trafikinformation blir din resa både snabbare och säkrare. Du kan kolla läget på vägarna och eventuella störningar i tågtrafiken, redan innan du startar resan.

Säkerheten är viktig. En olycka, vägarbete eller teknik som inte fungerar. Ett litet hinder på en känslig plats och tidpunkt kan snabbt orsaka köer som sprider sig. Det är trafikcentralens uppgift att snabbt skicka ut hjälp och informera trafikanterna. Information från styrsystem, säkerhetssystem, telesystem och trafiksystem skickas till trafikcentralen. Hit kommer också information och tips från allmänheten, polisen, räddningstjänsten och andra samarbetspartner.

Aktuell trafikinformation på startsidan

Du hittar aktuell trafikinformation i realtid på Trafikverkets startsida, och längre ner på denna sida.

Information om färjeleder

På färjerederiets egna sidor hittar du våra vägfärjeleder och hur du gör för att få trafikinformation via Färjerederiets sms-tjänst. Den ger dig som trafikant information om aktuella trafikstörningar snabbt och smidigt. Allt du behöver göra är att registrera ditt mobilnummer på webbsidan för den färjeled som du vill ha uppdateringar om. Läs mer och registrera ditt mobilnummer i sms-tjänsten, via länken Färjerederiet nedan.