Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tredelad bild: Vägtrafik, Informationstavla på tågstationen i Malmö, Vägfärja

Trafikinformation

I vår trafikinformationstjänst visar vi det aktuella läget i trafiken. På vår startsida kan du hitta trafikinformation för vägtrafik, tågtrafik och vägfärjor i realtid.

Är det något vägarbete som skapar köer? Vill du veta var det finns rastplatser längs din färdväg? Går tågen i tid? Med hjälp av vår trafikinformation blir din resa både snabbare och säkrare. Du kan kolla läget på vägarna och eventuella störningar i tågtrafiken, redan innan du startar resan.

Säkerheten är viktig. En olycka, vägarbete eller teknik som inte fungerar. Ett litet hinder på en känslig plats och tidpunkt kan snabbt orsaka köer som sprider sig. Det är trafikcentralens uppgift att snabbt skicka ut hjälp och informera trafikanterna. Information från styrsystem, säkerhetssystem, telesystem och trafiksystem skickas till trafikcentralen. Hit kommer också information och tips från allmänheten, polisen, räddningstjänsten och andra samarbetspartner.

Aktuell trafikinformation på startsidan

Du hittar aktuell trafikinformation i realtid på Trafikverkets startsida, och genom att trycka på knapparna nedanför denna text.

Vintertips!

Vill du se information om väglag, vägväder och se väglagsbilder? De färgade vägarna i kartan är våra väglagssträckor, där information rapporteras in av våra entreprenörer. Klicka på sträckan för att få aktuella uppgifter, även åtgärder kan du se där. Vill du se vägkamerabilder och får information om nederbörd, vind och temperatur, klicka då på väderikonerna i kartan.