Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Strömsundsbron, upprustningsåtgärder

Strömsundsbron är en kabelbro och måste, som alla broar, då och då underhållas. Under sommaren och hösten 2019 ska vi montera provisoriska hjälpkablar på bron. Arbetena kommer att påverka dig som behöver åka över bron.

Tanken är att de gamla kablarna på bron ska bytas ut under de närmaste åren och inför detta måste vi montera några hjälpkablar. 

Arbetena är inplanerade mellan veckorna 26 och 51 med ett uppehåll på fyra veckor i juli. När vi arbetar på bron kommer ett körfält att vara öppet och trafiken kommer att regleras med trafikljus. Hastigheten kommer också att vara sänkt förbi arbetsområdet. Du som behöver passera bron får räkna med längre restid.

Vid några arbetsmoment kommer vi att behöva stänga av hela bron och leda om trafiken via Ulriksfors. Exakt när dessa arbeten kommer att ske vet vi inte just nu. Totalavstängningarna kommer dock att ske under nattetid och ta mellan fyra och fem timmar. Anledningen till att vi måste stänga av bron helt under ett par timmar är att vi ska använda oss av en stor kran som tar upp hela brons bredd.

Strömsundsbron är en drygt 330 meter lång kabelbro och är en del av Europaväg 45 över Ströms Vattudal i Störmsund.