Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 257, Tungelstavägen vid Västerhaninge station. Foto.

Vi bygger om Tungelstavägen på flera platser för att öka säkerheten.

Väg 257, Tungelstavägen, ökad säkerhet för alla

Vi planerar att bygga om delar av Tungelstavägen för att öka säkerheten för alla trafikanter. Barn, äldre, och personer med rullatorer till exempel, ska alla kunna korsa vägen och ta sig fram säkert. Nu planerar vi för arbetet som förbättrar säkerheten.

Väg 257, Tungelstavägen är en länsväg som förbinder Västerhaninge med Tungelsta, i Haninge kommun. Vissa tider på dagen passerar mycket trafik här. Samtidigt bor många i områden nära vägen. Skolbarn går och cyklar längs gång- och cykelvägen och behöver korsa Tungelstavägen ofta.

Nu planerar vi för att bygga om vägen på åtta platser för att öka säkerheten. Det ska bli säkrare att korsa vägen och enklare att kliva av och på bussen. 

Avslutat samråd om Tungelstavägen 

Mellan 20 maj och 30 juni har vi haft samråd och visat upp de förslag på förändringar som vi planerar för Tungelstavägen. Din åsikt är viktig för oss och vi tackar för alla synpunkter som inkommit under samrådsperioden. 

Läs mer om samrådet här