Logga in
Logga in

Södermanland Väg 876, Bro över Klövasundet

Den 20 januari 2023 stängde vi av bron över Klövasundet på väg 876, mellan Gnesta och Laxne av säkerhetsskäl stängs bron av. Bron kommer att rivas i samband att vi bygger en ny bro som beräknas vara klar december 2024.

Vad?

Avstängd bro som senare kommer att rivas och ersättas med en ny bro över Klövasundet.

Varför?

Detta är en del av vårt kontinuerliga underhållsarbete.

Nuläge

Bron är avstängd från den 20 januari 2023. Vi arbetar nu med upphandlingen och beräknad byggstart förväntas bli mitten/slutet av april 2024.

Om projektet

Den 21 meter långa bron över Klövasundet, längs med väg 876, är i dåligt skick. Av säkerhetsskäl har vi därför har vi tagit beslut att stänga av bron för att trafik för att inte riskera några olyckor.

Ny bro december 2024

Innan vi kan bygga en ny bro behöver vi projektera och handla upp en ny entreprenör. Bron kommer att rivas i samband med att byggandet av den nya bron börjar.

Vi har arbetat med projektering och just nu är vi ute med upphandling för projektet. Byggstart beräknar vi blir under andra halvan av april 2024. Vi räknar med att den nya bron är på plats december 2024.

Vi sätter säkerheten främst

Vi förstår att broavstängningen påverkar vardagen för alla som använder bron eftersom det förlänger restiden. Vi beklagar detta, men vi sätter säkerheten främst och därför stängs bron av tills vidare.

Tidslinje

1 Bron stängs av för trafik Den 20 januari, 2023

2 Byggstart April 2024

Arbetet beräknas vara klart. 

Karta