Logga in
Logga in

Väg 222, den nya Skurubron Nackabor tog sina första steg på nya bron

I söndags, 2 oktober fick den nya Skurubron besök av runt 330 av sina närmaste grannar. Vi guidade runt dem på brobygget i grupper under dagen. På så vis fick de första Nackaborna bekanta sig med och gå på sin nya bro.

– Det var häftigt, stort och mäktigt att gå ut på bron och att se hela brokonstruktionen på nära håll i montagehallen. Jag blir fascinerad av dem som har svetsat ihop det kraftiga brostålet, säger Anders Lyrner Morén som vet hur svårt det är att svetsa.

Anders och hans fru Jessica kunde tillsammans med 330 andra Nackabor besöka bygget i mindre grupper under söndagen. Varje grupp leddes av två guider från Trafikverket och entreprenören Itinera som berättade om bron och hur vi bygger den.

Familjen Flodfält, som bor några hundra meter norr om Skurubron, nappade på inbjudan de fått i brevlådan. Efter guideturen stannade familjen vid vårt tält och spanande in kartbilderna över hur trafikplatserna och vägarna kommer att se ut när allt är färdigt.

– Vi kom hit för det är exklusivt att få besöka bron innan den är klar. Vi störs inte av brobygget, men för oss är det stökigt i trafikplats Skuru när den byggs om för att passa två broar. Vi har stora förhoppningar på gamla bron eftersom en del bli gång- och cykelväg, säger Camilla Flodfält som var här tillsammans med Micke, Pontus och Freja.    

Många besökare stannade till vid tältet utanför montagehallen innan de gick hem. Här kunde de få mer information och prata med Trafikverkets och Itineras projektledare och personal, samt representanter från Nacka kommun. Vi bjöd på mellanmål och många deltog i vårt quiz om Skurubroarna.   

– Vi har länge velat bjuda in de som bor nära bron och påverkas av bygget för att berätta om vårt arbete och svara på deras frågor, men pandemin har fördröjt det. På en byggarbetsplats på hög höjd måste besök också genomföras på ett säkert sätt. Så jag glad att vi kunde ta emot så här pass många, säger Åse Wallin, projektledare på Trafikverket.   

Till alla besökare: Tack för att ni kom!
Till alla quizare: Vinnare och facit finns på webben snart – håll utkik!