Logga in
Logga in

Väg 222, den nya Skurubron Ny avfartsramp till Skuru öppnar för trafik

Avfartsrampen i västgående riktning från väg 222 till Skuru är klar för trafik. Trafikomläggningen sker natten till fredag den 29 september. När trafikplatsen får en till väg leds den tillfälliga gång- och cykelvägen om.

Sedan i juli har trafik västerut på väg 222 fått köra via trafikplatserna Orminge eller Skogalund för att ta sig till Skuru. Men natten till fredag 29 september öppnar vi en nybyggd avfartsramp från den nya bron till Skuru.

Trafikomläggningen för att öppna avfartsrampen kan innebära kortare stopp och väntetider under natten till fredag för den som är på väg västerut mot Stockholm eller till Skuru.

Gång- och cykelvägen i Skuru leds om

I samband med det leder vi också om delar av gång- och cykelvägen som går under väg 222 i Skuru. Den flyttas in mot den nya rondellen och det blir därmed två nya platser med övergångsställen för att passera över Värmdövägen.

Anledningen är att skapa färre korsningar mellan biltrafik och gång- och cykeltrafik när det nu blir ytterligare en avfart i trafikplatsen. Gång- och cykelbanan skiljs från biltrafiken via barriärer.

Gång- och cykelvägen kan ännu inte flyttas till sitt slutgiltiga läge – som blir en separat och öppen passage under vägbroarna – eftersom den behöver byggas klar först.

Nedan kan du se en illustration som visar omledningen.