Logga in
Logga in

E4 Förbifart Stockholm Start för borrning och sprängning i Johannelund

Vecka 12 sätter vi igång med borrningsarbeten vid tunnlarna i Johannelund. Någon vecka senare fortsätter vi med sprängningsarbete. Sprängningarna kommer att pågå i några veckor och sker på vardagar dagtid.

Arbete nära Johannelunds T-bana

Vi jobbar med att bygga betongtunnel och tråg till ramptunnlarna. Sprängningsarbetet är ett förberedande arbete som innebär att få ramperna i rätt nivå för att så småningom ansluta till huvudtunneln för Förbifart Stockholm. Arbetet sker i närheten av Johannelunds T-banestation och kan påverka tunnelbanetrafiken i korta stunder vid själva sprängtillfället.

Sprängningarna kommer att äga rum måndag – torsdag några gånger per dag. Varje sprängning pågår i ungefär 3 minuter. Vid sprängningsarbetet uppstår ljud och vibrationer, dessa varar mellan 5-15 sekunder vid varje sprängningstillfälle.

När sprängningsarbetet är klart blir nästa steg att fortsätta arbetet med gjutning av betongtunneln.

Sprängningsarbetet för ramptunnlarna är en del av byggprocessen för projekt E4 Förbifart Stockholm.

Tack för visad förståelse!

Vad händer när vi spränger?

Film om vad som händer när vi spränger.

Visste du att vi har två digitala nyhetsbrev?

Vi har ett övergripande för hela sträckningen av E4 Förbifart Stockholm som skickas ut cirka fyra gånger per år och ett om arbetena på Ekerö som skickas ut ca en gång i månaden.

Genom att prenumerera på våra digitala nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad som händer i E4 Förbifart Stockholm. Med några snabba klick kan du få dem direkt i inboxen!

Följ oss på Instagram

Missa inte information och fina bilder från det dagliga arbetet med ett av Sveriges största infrastrukturprojekt i byggskede.