Logga in
Logga in

E4 Förbifart Stockholm Camilla Magnusson blir ny projektchef för E4 Förbifart Stockholm

Camilla Magnusson, med många års erfarenhet från NCC, blir ny projektchef för E4 Förbifart Stockholm. Hon beskriver sig som en erfaren entreprenör. Camilla Magnusson tillträder 10 oktober.

Camilla Magnusson har en lång karriär på NCC bakom sig, där hon började som trainee för 27 år sen. I dag arbetar hon som biträdande avdelningschef.

– Jag tycker det ska bli jättespännande! Jag har gjort i princip allt man kan göra på entreprenadsidan. Jag har i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat inom tung anläggning och anläggningsarbeten. E4 Förbifart Stockholm är ett stort och komplext projekt som jag har fått se växa fram från sidan. Jag hoppas att min långa erfarenhet från entreprenörsidan ska kunna bidra med nya perspektiv, säger hon. 

Camilla Magnusson blir ny projektchef för E4 Förbifart Stockholm.

Camilla beskriver sig själv som uthållig och att hon inte lämnar saker ogjorda. Siktet är alltid inställt på målet, men för att orka är det viktigt att dela upp arbetet i delmål.

– Det är mycket som händer nu i Förbifarten, det är ett nytt skede med installationer och det ska förberedas för alla överlämningar i takt med att projektet blir klart. Jag är van vid den här typen av uppdrag, men det här blir ur ett annat perspektiv. Jag tycker det ska bli jättespännande att se det från ett annat håll. 

Anders Selström, avdelningschef för Yttre tvärleden, där E4 Förbifart Stockholm och Tvärförbindelse Södertörn ingår, är mycket nöjd med rekryteringen.

– För E4 Förbifart Stockholm var min ambition att hitta ett ledarskap och en person som kan ta projektet i mål, och Camillas profil stämmer in på det vi behöver. Hon har en stor erfarenhet av förändringsarbete och har i hela sitt liv jobbat inom infrastruktur och anläggningsbyggande.

Att chefspositionen har tillsatts av en kvinna tror Anders Selström får påverkan på projektet och branschen i stort.

– Vi hade flera kvinnliga sökanden och att de väljer att söka sig till Trafikverket är verkligen roligt.  Sen är det bara en lycklig slump att den mest kompetenta kandidaten var kvinna. Pluseffekten av rekryteringen tror jag kommer bli att vi får fler kvinnor som söker sig till branschen och att fler kvinnor vill jobba hos Trafikverket. Det är en viktig signal att även kvinnor kan göra karriär här.