Logga in
Logga in

E4 Förbifart Stockholm Nu öppnar Skattegårdsvägens östra del upp för trafik

Vecka 27 öppnar Skattegårdsvägens östra del upp för trafik. Det är den del av Skattegårdsvägen som ansluter till Bergslagsvägen från Vällingbyhållet.

Även den nya Bergslagsvägen öppnar vecka 27 för att vi ska komma åt att färdigställa de delar där det har varit trafik. I sommar fortsätter arbetet med att göra klart kantstensarbeten, asfaltsläggning och planteringar.

Nya Bergslagsvägen beräknas bli helt klar under hösten 2023.

Fakta: Trafikplats Vinsta

Vid Trafikplats Vinsta bygger vi om Bergslagsvägen mellan Bergsslagsplan och Skattegårdsvägen. Bergslagsvägen får två nya cirkulationsplatser. Den ena vid Johannelunds tunnelbanestation och den andra vid korsningen Bergslagsvägen och Skattegårdsvägen. Vid Bergslagsvägen har vi också byggt nya gång­ och cykelvägar.

När Trafikplats Vinsta blir helt klar får vi en modernare väg med busskörfält, åtta nya busshållplatser och gång- och cykelvägar. Vägarna kommer så småningom anslutas till på- och avfartstunnlarna för E4 Förbifart Stockholm.

E4 Förbifart Stockholm planeras öppna för trafik 2030.

Bergslagsvägen öppnar upp för trafik i vecka 27. Trafiken öppnar för att vi ska färdigställa andra delar av vägen. Den nya Bergslagsvägen planeras bli helt klar under hösten 2023.

Karta: Bergsslagsvägen och Skattegårdsvägen

Bergsslagsvägen öppnar för trafik i vecka 27 (röd markering).  Samma vecka öppnar också Skattegårdsvägens östra del (grön markering).