Logga in
Logga in

Invigningning av Hansta Hage

Hansta Hage är en ny entré till Hansta naturreservat i norra Stockholm, precis i gränsen mellan Stockholm, Järfälla och Sollentuna. Trafikverket har byggt landskapsparken Hansta Hage på uppdrag av Stockholms stad.

Parken är en kompensation för att Trafikverket har fått använda en del av naturreservatet när E4 Förbifart Stockholm byggs. 

Välkomna på invigning 

Lördagen den 2 september inviger Stockholms stad tillsammans med Trafikverket landskapsparken. Vi bjuder på grillad korv och fika. Passa på att få en guidad tur i parken och naturreservatet. Vi gör ansiktsmålningar till barnen och knyter ballongdjur. 

Hitta hit

Plats: Hansta hage, (bredvid parkeringen)
Tid: lördag 2 september, kl 13-16​

En anpassad park för alla

Landskapsparken Hansta Hage är en av de större nya parkområdena som byggts i Stockholm under senare tid. I parken finns plats för picknick med grillar och sittbänkar och stora områden att leka på för barn och vuxna. Men parken är inte bara byggd för människor utan är också utformad för stor biologisk mångfald med miljöer för bland annat vattensalamander och sandlevande insekter.

Parken är utformad för att vara tillgänglig för både barn, äldre och personer med funktionsnedsättning med bland annat parkering i nära anslutning och flera tillgängliga promenadslingor i parken.

Arbetet med parken blev klart i slutet av 2022, men eftersom nyplanterade växter och träd behöver lite tid på sig för att växa till sig öppnas inte parken helt förrän i september 2023.

Vad är en kompensationsåtgärd, och varför gör vi såna?

Se filmen där miljöspecialist Maria Stormark berättar och visar några av de förbättringsåtgärder vi gjort på Järvafältet.